(P)

Autori, edituri, librării sau anticariate pot profita acum de pachetele de promovare ale Bibliocarti.com. Verifică acum multiplele servicii oferite de Bibliocarti.com și alegeți profesionalismul când vine vorba despre promovarea eficientă a cărţilor. De asemenea puteţi contacta Bibliocarti.com şi pentru servicii de tehnoredactare, corectură texte, redactare profesionistă, editare.

Cum devii freelancer

De ce ai nevoie pentru a deveni un freelancer?
cum devii freelancer
    Ai auzit probabil că majoritatea persoanelor care fac bani de pe internet, lucrează ca freelanceri şi ţi-ai pus întrebarea Cum devii freelancer?
    În articolul anterior, spuneam cum găseşti un loc de muncă pentru freelanceri , aşadar te invit să urmăreşti cum devii un freelancer şi de ce ai nevoie pentru a desfăşura activitatea ta pe internet, care îţi poate aduce bani. 

Ai nevoie în primul rând de timp, mult timp!
Mai ai nevoie şi de răbdare, nu apar bani peste noapte.
Ai nevoie de un calculator - laptop conectat la internet, unul bun care să nu te lase în pană când ţi-e lumea mai dragă. 
Pe sistemul de operare (de preferat cumpărat) câteva programe instalate, care te vor ajuta să îţi desfăşori activitatea, în funcţie de domeniul în care vrei să lucrezi ca freelancer.
Spre exemplu un Office, un Photoshop, depinde ce vrei să lucrezi, ca designer, copywritter, etc.
Experienţa în programe este unul din punctul forte al meseriei tale.

    Presupun că dacă vrei cu adevărat să lucrezi ca freelancer pe net, tot ce am spus mai sus le ai deja. 
Apoi trebuie să ai un cont deschis într-o bancă, care crezi tu că îţi este mai avantajoasă, în care o să poţi primi banii atunci când o să fii plătit.
Dar nu te grăbi cu acel cont, pentru că e un drum lung până acolo! 

    Pentru bani, ai nevoie de clienţi, am explicat în link-ul de mai sus, cum îi poţi găsi! Şi chiar dacă îi găseşti, trebuie să ai un nivel cel puţin mediu de pregătire în domeniu, să presupunem că ştii Photoshop, dar asta nu înseamnă că ştii să desenezi spre exemplu un Logo pentru o firmă, sau să scrii un slogan! Chiar dacă ţi se pare uşor, trebuie să înţelegi clientul, ce vrea, să ştii cum să faci o simplă imagine, să reprezinte o firmă! Aşadar, documentare! Abia acum porneşti pe un drum.

De unde te poţi documenta pentru munca de freelancer?


Cum devii un freelancer bun
    Din cărţi, de la profesionişti! Am creeat o listă de resurse pentru freelanceri , după ce citeşti acest articol, te invit să arunci o privire peste lista de cărţi!
Apoi trebuie să acumulezi cunoştinţe minime, îndeajuns încât să ştii cum să conversezi cu un potenţial client şi cum să îl faci fidel! Tot în lista de resurse pentru freelanceri, găseşti ceva cărţi care îţi vor fi cu siguranţă de folos pentru asta! 
    Acum ai toate instrumentele bine organizate şi le pui în aplicare!
Te-ai documentat, e timpul să pui în practică, să vezi cum este experienţa teoretică faţă de cea practică!

Cum devii un freelancer bun?

    Realizează ceea ce ştii pentru o firmă imaginară, pentru un prieten, pentru familie, gratis dar consideră că ei sunt clienţi importanţi.
Fă asta până simţi că te uimeşti singur, cere păreri şi sfaturi, acceptă critici şi îmbunătăţeşte-ţi stilul de a lucra!
    După ce ai adunat destul de multe proiecte-lucrări, începe să îţi construieşti un portofoliu care să te reprezinte.
    Mai ai nevoie de un blog sau un site de prezentare al tău şi a portofoliului. Dacă deja ai toate astea, nu rămâne decât să le faci publice. 
Portofoliul tău, poate fi chiar blogul, dar dacă nu ai, ţi-ar prinde bine să îţi faci unul. Te ajută foarte mult. Dar pentru asta, e nevoie iarăşi de timp, de muncă separată pentru blog. În plus, prin blog, după un timp, poţi beneficia şi de un venit pasiv! 

    Să fii freelancer, e greu, pentru că o să realizezi că nu faci doar ceea ce ştii, la un moment dat, vei fi nevoit să faci lucruri care nu le ştii, aşadar o să înveţi continuu câte ceva nou. 
Pentru cei care au deja şi un blog şi tot ce am spus mai sus, nu mai rămâne decât să vă faceţi un portofoliu bun cu care ieşiţi în evidenţă, urmând sfaturile din primul link de mai sus.
    Trebuie să dovedeşti prin portofoliu că ai experienţa necesară de a putea colabora cu firme, iar asta se face tot prin clienţi,clienţi reali, care sunt diferiţi, fiecare client te învaţă ceva nou.
    Tot ceea ce am spus mai sus, pare probabil prea simplu, dar totuşi drumul e lung şi greu! 
Însă sper ca prin acest articol, pentru cei care nu ştiu, să le pot oferi un punct de plecare. Aşadar, cel puţin pentru efortul depus, puteţi da acestui articol un share! 

Postări populare